Posts by Oldschoolpeter

    kim_jorgensen: Ok, it works but thats not very intuitive, it would be better if you had just to press CLR/HOME in order to load more files but of course that isn't your fault.

    Anyway, thanks for pointing this out, i looked into the Readme but i overlooked the "while loading" part ;-).

    Is there a way to make the Sidplay 64 version with REU support work with KFF or is it impossible?

    ivandiazalvarez: Just put the Sidplay 64 with SD2IEC support as .PRG on your SD Card in the KFF but instead of pressing Return press SHIFT and Return at the same time.

    then a Menu pops up, select "Mount and Load" and enjoy Sidplay 64 on the KFF ;-). Dont't forget to put some .SID files or even the whole HVSC on your SD Card beforehand :-).

    The only limitation at the moment ist that just 164 files per folder are shown.

    Fabuseta: Yes, fo course. This would be also a good workaround for the file limit, not as comfortable as loading all files at once but at least better than just with the limit.

    Now that you mention it I wonder if there maybe already is such a key combination :gruebel. I also don't know if the REU version of Sidplay 64 has also other advantages over

    the version without REU support, like that you can playback bigger .SID files or some with big samples in it.

    I think that there is a reason why the programmer of Sidplay 64 made a seperate version with REU support in order to show more files per folder.

    I suppose that the intention behind this is to use as less RAM as possible so that the RAM adressspaces which are usually used for SID tunes are avaiable.

    If you would modify the "standard" version of Sidplay 64 then .SID files which use certain RAM adressspaces are no longer playable and the overall compability

    of Sidplay 64 would suffer. So the best solution would be to be able to use some kind of RAM expansion together with the Kung Fu Flash and Sidplay 64.

    Fabuseta: A way to show more than 164 files would be to use a REU and a Sidplay 64 version with REU support but as i already pointed out several times

    this Version doesn't work with the Kung Fu Flash. If I use a SD2IEC and a REU the according Sidplay 64 version works great.

    I don't know if a GeoRam would work with the Kung Fu Flash and if it would be possible to patch Sidplay 64 to use a GeoRam instead of an REU.

    Jood : I know that someone is developing a combined REU + EF3 Cartridge but this wouldn't change anything

    because Sidplay 64 still wouldn't run on the KFF. I could use another Device for storage but that is not the point,

    I want to use just a KFF and a REU with Sidplay 64.

    I don't know if i stated my problem clear enough.

    I'm running Sidplay 64 from the Kung Fu Flash, the Version without REU support works.

    But I want to run the Version with REU support because it uses the REU to show more than 163 Files per Folder.

    The Version with REU support doesn't work on the Kung Fu Flash.

    Jood: if you want you could run Sidplay 64 with REU support on your Kung Fu Flash, use The Ultimate just as an REU and try if you get an different Result than me.

    Jood:

    There are multiple versions of Sidplay 64 for different configurations available, atleast for me it does work with the SD2IEC version but not with the SD2IEC + REU version.

    Also the Version with REU support works if no REU is connected or the REU is disabled in the Expansionport Expander.

    Are you sure that you are using the Sidplay 64 version with REU support and not the one without?

    Biiig Thanks for adding SD2IEC / Sidplay64 Support, this makes the KFF even more useful for me because I often use my 64 to listen to .SID Files.

    The only Issue with the KFF is that Sidplay 64 with SD2IEC and REU support doesn't work, without the REU connected it doesn't show an error message

    that the REU is not connected. With the REU connected the KFF just closes Sidplay64 and shows READY. and an blinking Cursor. I tried it with two different

    C64s with different Expansion Port Expanders but the Result was the same.

    Der Schalter sollte unter einem Ohm haben, in deinem Fall dann so um die 0,5 Ohm.

    Wenn der Widerstand größer ist führt das halt dazu das, je nachdem wie groß der Strom der gerade fließt ist,

    am Schalter ein Spannungsabfall entsteht. D.h. Statt 5 Volt bekommt der Rechner dann nur 4,8 Volt,

    wenn die Spannung zu weit abfällt laüft der Rechner instabil oder startet nicht, auch das Entladen über den

    10 Ohm Widerstand funktioniert dann nicht oder dauert halt länger.

    Du kannst ja einfach mal testen ob die Zeit bis der Rechner nach dem Ausschalten wieder startet nun kürzer ist.

    Wenn du es dir Zutraust kannst du ja auch den Schalter auslöten und entweder tauschen oder auseinanderbauen,

    reinigen, fetten und wieder einbauen.

    Ersatzschalter gibt es im Restore Store.

    Genau darum geht es ja, genau wie bei dem guten Silberbesteck von Oma oxidieren die Kontakte mit der Zeit und es bilden sich Übergangswiderstände,

    der Schalter schaltet nicht mehr richtig durch was dann zu den tollsten Problemen führen kann.

    Wie gesagt kann es allerdings auch sein das deine Messkabel vom Multimeter auch nicht ganz in Ordnung sind oder die Stecker in den Buchsen am Meßgerät

    Kontaktprobleme haben. Du könntest wie gesagt einfach mal die Meßspitzen direkt zusammenhalten wenn du da wesentlich mehr als so um die 0,0x Ohm

    angezeigt bekommst hat das Meßgerät irgendwo n Problem.

    Denn wie gesagt solltest du am Schalter irgendwas im Milliohmbereich messen können, kann natürlich auch sein das das Kontaktspray die Oxydschicht nicht

    komplett wegbekommt.

    Zumindest müsste jetzt der Fehler weg sein bzw. die Zeit bis der Speicher nach dem Ausschalten wieder "leer" ist sollte nun kürzer sein.

    baiergerd: 2,3 Ohm klingt etwas viel, eigentlich sollten es eher unter einem Ohm sein, du kannst ja mal die Meßspitzen von deinem Messgerät

    zusammenhalten, wenn du dann auch wesentlich mehr als so um die .0xx Ohm angezeigt bekommst liegt es irgendwie am Meßgerät.

    Dann kannst du ja den Meßwert von den 2,3 Ohm die du am Schalter gemessen hast abziehen und bist dann etwas näher am realen Wert dran.

    Es kann natürlich auch sein das die Meßspitzen an den Lötstellen nen gewissen Übergangswiderstand haben wenn man sie nur leicht dranhält.

    Wenn du mal R19 direkt misst weißt du was für einen Wert du in etwa am Modulport messen können mußt, der darf dort nicht wesentlich abweichen.

    Bei meinem Board messe ich direkt am R19 und am Modulport 10,1 Ohm. 11,7 könnten also passen wenn R19 bei dir so um die 11 Ohm hat.